Čitaj mi!

Oko: Srbija i nacionalne frekvencije - igre moći

Zašto opet četiri dozvole za nacionalno pokrivanje, da li je moglo više ili je trebalo manje jer nema novca ni za ovoliko televizija?

Konkurs za dodelu nacionalnih frekvencija odnosno dozvola za nacionalno pokrivanje TV stanica završava se 20. juna. Frekvencije su prvi put dodeljene 2006. automatski produžene 2014. i pravo na korišćenje ističe im ove godine. Dele se 4 dozvole, a zainteresovanih je znatno više. Zašto opet četiri frekvencije, da li je moglo više ili je trebalo manje jer nema novca ni za ovoliko televizija? Da li REM koji odlučuje čita sopstvene izveštaje u kojima se vidi da najmanje dve televizije nisu ispunile većinu onoga što su obećale kad su konkurisale prošli put?

Gorislav Papić
Gorislav Papić

Vlasti ukrajinskog grada Rovno uklonili su posmrtne ostake Alekse Dundića, našeg čoveka koji je bio heroj Oktobarske revolucije. Dundić je u ovom gradu na zapadu Ukrajine poginuo 1920. godine u 24. godini. Pre nekoliko godina, neko je polomio njegovu bista na spomeniku u parku Ševčenko u centru grada. Sada je uklonjen i ceo spomenik u skladu sa zakonom o dekomunizaciji, koji su pre nekoliko godina donele ukrajinske vlasti. Na spomeniku mu je pisalo: Crveni Dundić, ko ga može zaboraviti? Podsećamo na to ko je bio Aleksa Dundić.

Urednik emisije: Gorislav Papić