Čitaj mi!

Horoskop i druge magije

Kako raspored zvezda utiče na naše živote i šta može da se sazna iz pasulja i čarobne kugle o budućnosti saznajte u novom letu "Plave ptice".

I znate li šta može da se sazna iz pasulja na temu budućnosti? Ništa. I o tome je ova naša nova plavoptičasta epizoda... Naime, Borka je iz čiste dosade odlučila da se poigra na temu horoskopa, natalnih karti i proricanja budućnosti, iako se time inače ne bavi i još manje o tome zna. Želela je, pre svega, da od toga napravi bezazlenu igru, ne očekujući da će Osman to da prihvati. Istini na volju, i nije prihvatio na početku, protivio se, govorio da su to besmislice i da je sam odgovoran za svoje postupke, te da u proricanje budućnosti i slične stvari ne veruje.

Međutim, naprasno počinju da se dešavaju čudne stvari, koje Borka predviđa natalnom kartom i gledanjem u pasulj. Osmanu više nije svejedno: nikako nije mogao da pronađe svoje flomastere za crtanje, pa čak ni uz pomoć saveta Gospođe Ž, Borka je, međutim, predvidela kako će ih naći.

"Plava ptica"

Kuvaričica, koja inače pravi ljupke zalogaje, ovog puta šalje, ni manje ni više, nego sendvičište - sendvič-čudovište. I kako čovek da ostane smiren, a tek kako Osman da ostane smiren?!

Osman se toliko uznemirio i poverovao Borki svaku reč da nije mogla da ga ubedi da se sve vreme šali. Međutim, kada mu je objasnila sve, Osman je odlučio da "imperija uzvrati udarac"! Osman kreće da radi trik stvarajući potpunu horor-atmosferu ubeđujući Borku da je magija zavladala plavoptičastim prostorom.

"Plava ptica"

Tvrdokorna Borka ne odoleva strahu, ma koliko želela... I, iako je Osmana zavitlavala do dva minuta pre toga što je poverovao u gluposti, i sama je poverovala u njih.

Ali, prijatelji uvek ostaju prijatelji i dve glave bolje misle nego jedna. Došli su do zaključka da čovek lako može da podlegne prevari uvek kada se nedovoljno oslanja na svoj razum i svoju pamet. I drugarićima šalju važnu poruku koju svi treba da upamte: "Mislite svojom glavom!" Jer svako, ali svako na svetu odgovoran je za svoj život.

"Plava ptica"

Ova neobična plavoptičasta epizoda biće emitovana na Prvom programu Televizije Srbije u subotu, 30. oktobra u 12.05č. Sve naše epizode nalaze se na našem portalu www.rtsplaneta.rs i youtube-kanalu.

O "Plavoj ptici" brinu: urednice i scenaristkinje Jelena Popadić Sumić i Dunja Petrović, reditelj Miodrag Kolarić, naši glumci: Osman Ahmed, Borka Tomović, Andrijana Oliverić, Marija Medenica i Miroslav Petrović, zatim naše scenografkinje Mira Andrejević i Tanja Ivanović, naša kostimografkinja Aleksandra Stošić Krstović, kompozitor Dragoljub Ilić, montažerka Nada Dodik Zildžić, muzički urednik Dobrosav Predić, dizajner tona Srđan Filipović i mnogi drugi.