Čitaj mi!

Medijska mreža srpske dijaspore: Američki san

Vlada Vladić

Nošeno vetrom života, seme rodne Semberije sletelo je pre 30 i više godina na pustinjsko tlo Kalifornije, gde danas, čitavom Amerikom, zasejava "Vladino Sjeme Života".

Naime,  Vladanka Vlada Vladić, poreklom iz sela Međasa kraj Bijeljine, koja putem svoje neprofitne organizacije "Vlada's Seeds of Life" promoviše kulture svog rodnog kraja, uspešno zbližava američke porodice i komune.

Vladina vizija o zdravoj porodici započeta je pre 12 godine. Danas se njen televizijski program "Cooking and Kids" emituje na preko 260 američkih javnih televizijskih stanica u preko 40 Američkih država.

Pored snimanja i distribucije pozitivnog porodičnog programa, Vladina neprofitna organizacija fokusirana je na jos 3 projekta od kojih su rad sa nezbrinutom decom, samohranim majkama, pacijentima i porodicama čiji članovi boluju od raka, promovisanje individualnog uzgajanja voća i povrća kao i zbližavanje komuna u Americi.


U razgovoru sa autorom emisije Draganom Rakonjcem,  Vlada  okriva tajnu njenog radnog nadahnuća: "Čovečanstvo, kao i svaki pojedinac, poseduju neograničen kapacitet u svom stvaranju i davanju. Nažalost te dragocene mogućnosti su često potisnute pred socijalnim trendovima i standardima. Ljudska moć da duboko osjećamo i marimo je to što nas razdvaja od drugih živih bića. To je tajna i moć našeg postojanja i napretka. Tu je takođe ključ ljudskog produhovljenja. Moja najveća inspiracija u životu je dobrota u ljudima koja, da bi postojala, mora da se gaji i prenosi sa generacije na generaciju. Bez jake, složne i zdrave porodice zatvaramo vrata učionici svega lepog što treba da zaživi u našoj deci i u sljedećim naraštajima.

Urednik Medijske mreže srpske dijaspore mr Mirjana Raičević Tasić