Čitaj mi!

Trezor

Druga emisija sa Veroslavom Tadić iz serije "Razgovor veterana"

TV DNEVNIK - kineskopiran snimak drugog Dnevnika od 23. januara 1970. godine u kome je udarna vest predaja odlikovanja Edvardu Kardelju; slede vesti iz sveta, vesti o finansiranju kulture, debata o filozofima, stanje u privredi, zavejanom Šavniku i poplavama u Šumadiji. Jedan od onih čuvenih autorskih Dnevnika Televizije Beograd i jedan od retkih snimaka Dnevnika koji je sačuvan od najavne do odjavne špice. 

Urednik i voditelj Veroslava Tadić, Dušanka Kalanj, novinari Raša Popov, Zaharije Trnavčević, Simo Gajin, Kamenko Katić

Emitovano 23.01.1970, Redakcija informativnog programa; reprizirano u "Trezoru" 08.11.2007, 15.01.2008

 

POLITIČKA MODA, Veroslava Tadić, drugi deo, Razgovor veterana - Veroslava Tadić daje pregled događaja koji su prethodili čuvenom "Pismu" Josipa Broza u kojem se traži prespitivanje komunista, samokritika i čišćenje članstva u SKJ. O svojoj "drskosti" u dva komentara izneta u Dnevnicima: kako se formira budžet federacije i drugi o milijarderima u Srbiji kojim se dovede u sumnju tačnost podataka koje je izneo Broz... Do kraja ovog dela razgovora govori se o atmosferi nastaloj kao posledici "Pisma", a završava se konačno Katićevim pitanjem: "Jesi li stvarno kratila Tita?"

Učesnici: Veroslava Tadić (u TVB od 1967. do 2000), Kamenko Katić (u TVB od 1962. do 2002)

Snimatelj Slobodan Ratković, snimatelj zvuk Dragan Ušendić, mikroman Vladimir Milivojević, rasvetljivač Dragan Urošević, montažer Zorica Blagojev, autori Kamenko Katić i Bojana Andrić 

Snimano 11.03.2007. u Belegišu, premijerno emitovano u "Trezoru" 08.11.2007,  Redakcija za istoriografiju               

Urednice: Milena Jekić Šotra, Marijana Cvetković, Vesna Došen, Bojana Andrić

 

broj komentara 0 pošalji komentar