Čitaj mi!

TV lica: In memoriam - Đorđe Marjanović

Kakav je čovek Đorđe Marjanović, kada su mu i danas, više od pola veka verni oni koji su ludovali za njim?


Odgovor na ovo pitanje daće "Đokisti" najstariji fan klub na ovim prostorima. Sve je počelo tako što su ga sačekivali na Terazijama kada je izlazio iz stana, a ni sami ne znaju kako su uspevali u vreme pre mobilnih telefona, pa i kućnih aparata, da jave jedni drugima kuda se kreće. Bilo je dovoljno desetak minuta da se napravi kolona mladih ljudi koji ga prate niz ulicu. To je preraslo u klub obožavalaca, štampali su članske karte, a od članarine su kupovali platna na kojima su pisali transparente kada bi ga dočekivali.

Kažu da su im mame odahnule jer su prestali da cepaju posteljinu na kojoj su dotada pisali, a prvi grafiti koji su se pojavili na njegovoj zgradi pisani su klasičnom farbom tako što su jedni drugima stajali na ramenima. Uprkos tome što je bio zvezda internacionalnih razmera, Đorđe je brinuo o obožavaocima čak toliko da je obilazio njihove roditelje kada su bolesni, zabranjivao im da idu u klub dok ne poprave ocene, kumovao kada su se ženili i udavali, krštavao njihovu decu...

Kroz sećanja, danas ozbiljnih ljudi, ispričana je priča o idolu koji nije promoviso poroke, koga nisu pratili skandali, koga nisu čuvali telohranitelji, koji je bio kao sav normalan svet i zbog toga su i danas spremni da pređu hiljade kilometara da mu čestitaju rođendan i kažu da ga obožavaju.

Autor: Tanja Peternek Aleksić