Čitaj mi!

Dobro je, dobro je znati ...

Dečja stomatologija

Očekujemo rezultate brojnih naučnih istraživanja, nove dokaze i domete nauke. Evo i automobila sa biometričkim senzorima, savitljivi pametni telefoni, uskoro 5G mreža... Vrlo brzo koristićemo otisak prsta umesto pina za platne kartice... Traže se novi lekovi, utra ultra - ultra precizna i brza dijagnostika, biometerijali nesagledivih mogućnosti...

U labaroriji mogu da naprave himeru, embrion od dve vrste... Prikupljaju se uzorci asteroida, kineska sonda sletela na tamnu stranu Meseca... a mi i dalje imamo veliku učestalost dentalnih oboljenja.

"Dobro je, dobro je znati ..."

Gost u studiju je prof. dr Zoran R. Vulićević redovni profesor Stomatološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu i upravnik Klinike za dečju i preventivnu stomatologiju.

S obzirom da nauka ima dokaze da oralna oboljenja utiču na ceo organizam - srce, bubrege, zglobove, nervni sistem, vid i sluh, da li nauka ima i rešenje?

"Dobro je, dobro je znati ..."

Upoznaćemo i prof. dr Vanju Petrović, profesora Stomatološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu, otvoriti vrata i Odeljenja za rad sa decom sa teškoćama u razvoju, ispitivati da li i gde nauka ima teškoća u primeni saznanja i ima li neispitanih polja i izazova za naučno istraživački rad.

"Dobro je, dobro je znati ..."

Urednik i voditelj je Marijana Vuk Mrđa

Reditelj Dragica Gači

Organizator Srđan Boljević