Čitaj mi!

RTS ordinacija: Sve o suplementima

Nedeljno popodne u RTS ordinaciji donosi nove korisne i zanimljive priče o zdravlju. Poznata pevačica otkriće kako je pobedila kovid 19, zatim će stručnjak razjasniti sve dileme o suplementima - koje su kombinacije loše, a koje dobre i na kraju će biti reči o vitaminima BE grupe i njihovom značaju za zdravlje.

U prvom delu emisije, "Korona", svoju pričo o borbi sa virusom korona otkriće pevačica Merima Njegomir koja je nedavno ozdravila. Saznaćete zašto je već u prvim danima infekcije smeštena u bolnicu, čega se plašila, kako se zarazila, ali i kako se oporavila.

U "Ordinaciji" će biti reči o suplementima. Proteklih godinu dana često se govorilo o tim farmaceutskim proizvodima, mnogi ih koriste po savetu lekara, ali je dosta i onih koji to rade na svoju ruku. Zato će prof. dr Janko Samardžić, klinički farmakolog, razjasniti gde grešimo - koje su kombinacije loše, kada se preteruje sa količinom koje su moguće posledice, koliko dugo treba uzimati supelemente, koje su kombinacije dobre i još mnogo toga korisnog.

"RTS ordinacija", Marija Popović

U rubrici, "Hrana kao lek" saznaćete koji se vitamini BE grupe nalaze u kojim namirnicama, zašto ih treba unositi u dovoljnim količinama, ali i da li su pivo i kvasac najbolji izvori ovih vitamina. Sve odgovore daće nutricionista Đorđe Pejić.

Autor i voditelj je Marija Popović.
Reditelj je Nenad Krkelić.