Čitaj mi!

RTS ordinacija: Trombovi, razlike simptoma kovida 19 i alergija

Ove nedelje vas u RTS ordinaciji očekuju nove korisne priče. Poznati muzičar otkriće kako je pobedio virus korona, od stručnjaka ćete saznati kada se javlja tromb i kako ga prepoznati i na kraju će alergolog razjasniti koje su razlike simptoma prolećnih alergija i simptoma kovida 19.

U prvom delu emisije ,"Korona", gost će biti muzičar Kiki Lesendrić. On će otkriti kako je proveo vreme u bolnici lečeći se od kovida 19, zašto je verovao da se neće zaraziti, a saznaćete i koliko je vremena prošlo od bolesti kada se potpuno oporavio.

"RTS ordinacija", Marija Popović

U "Ordinaciji" biće reči o trombovima, o tome zašto nastaju, kako ih pepoznati, otkriti, ali i lečiti. Saznaćete koji lekovi mogu dovesti do stvaranja tromba, u kojim stanjima parametar krvi koji ukazuje na mogućnost nastanka krvnog ugruška, d dimer, može da raste i još mnogo toga korisnog. Sve odgovore daće dr Dragan Vasić, internista-angiolog, iz Kliničkog centra Srbije.

U rubrici "Korisno" saznaćete kako razlikovati simptome prolećne respiratorne alergije i simptome kovida 19, šta je slično, a šta potpuno drugačije. Sve korisne savete daće dr Rajica Stošović, alergolog, iz Kliničkog centra Srbije.

Autor i voditelj je Marija Popović.
Reditelj je Nenad Krkelić.