Čitaj mi!

TV lica: Aleksandar Sale Sedlar-kao sav normalan svet

Aleksandar Sedlar je kompozitor i muzičar koji spaja nespojivo i po rečima Nemanje Radulovića jedan je od najtalentovanijih ljudi sa kojima je sarađivao.

Muzički poznavaoci ga znaju kao kompozitora dela koja su izvođena od Kolarca do Berlinske filharmonije, televizijski gledaoci kao muzičara koji je svirao u mnogim šou programima, studenti kao profesora na akademiji u Nišu, a mlađa publika kao lidera grupe "Sale i Sedlari".

U pauzi između brojnih projekata koje radi, Sedlar je dočekao Tanju Peternek u kraju gde živi sa suprugom Ljubicom koja je lekar u Urgentnom centru i ćerkom Leonom koja se potrudila da sa tatom otpeva novu pesmu o želji da u ovoj godini nestane korona. Aleksandar je govorio o tome kako su nastajale kompozicije posvećene Ljubici i o tome kako je kroz klasičnu muziku uveo moravac u koncertne sale širom sveta, dok mu je Leona donosila instrumente u nadi da će još svirati.

Muzike je bilo i u nastavku dana u restoranu u kome je nekada zarađivao za život gde se prisetio šlagera koje je izvodio tada kao i prve pesme koju je naučio da svira kod oca na raspustu u Švajcarskoj, govorio je o majci koja ga je učila da su pravda i sloboda najvažnije u životu, a u studiju u centru grada gde nastaju nova dela klasične, ali i rok muzike govorio je o ljudima koji su uticali na njegov život, o odlasku u Ameriku, o studijama i karijeri koja je bila pred njim, ali i o odluci da se vrati u Beograd zbog koje se nikada nije pokajao jer je život tamo gde su Ljubica i Leona.