Čitaj mi!

Do, re, mi

Domaćini serijala Do, re, mi su animirani likovi, notica Noca i dirigentska palica - Feliks, koji vas uvode u svet muzike i muzičkh instrumenata.

Saznajte kako zvuči koji instrument, kako je nastao, od čega se pravi i kojoj grupi instrumenata pripada.. Kakve vrste orkestara postoje, zašto je harmonika duvački instrument,.. Kako je moguće da je saksofon drveni duvački instrument a pravi se od metala...

Gledaoci će u serijalu imati prilike da čuju mini koncerte učenika srednje muzičke škole Kosta Manojlović, studenata FMU kao i izvođenja Big bend orkestra RTS, Vasil Hadžimanov benda, Benda Vladimira Konstatinovića i još mnogo zanimljivih izvođenja. U emisiji učestvuju deca, polaznici škole glume ART BEAT Nermina Ahmetovića i deca iz PPU Pegaz.

Scenario i koncept emisije - Višnja Bradonjić, ilustrator je Dejan Mandić, glavni animator Ilija Zipevski, dizajn zvuka Goran Stifanić, direktor fotografije - Slobodan Popović, montaža Dragan Uzelac, reditelj Nermin Ahmetović. Produkcija ART BEAT.

11. epizoda - Veliki simfonijski orkestar

Feliksu je oduvek želja bila da diriguje velikim simfonijskim orkestrom.. Da li mu se i ostvarila, saznaćete u ovoj epizodi serijala Do, re, mi.. Deca su naučila da simfonijski orkestar čini određeni broj violina, viola i violončela i kontrabasa. Zatim koliko je najčešće drvenih duvačkih instrumenata u velikom simfonijskom orkestru, koliko i kojih limenih duvačkih instrumenata čini simfonijski orkestar su samo deo zanimljivosti koje možete saznati u ovoj epizodi.

scenario i koncept emisije - Višnja Bradonjić
ilustrator - Dejan Mandić
glavni animator Ilija Zipevski
montaža Dragan Uzelac
dizajn zvuka Goran Stifanić
reditelj Nermin Ahmetović
glasove dali: Noca - Mila Manojlović, Feliks - Nermin Ahmnetović
produkcija ART BEAT