Čitaj mi!

Zavodljivlja televizija, kreatori serija: Predrag Perišić

Francuski šarm profesora Perišića

Ova epizoda serijala Zavodljiva televizija - Kreatori serija posvećena je Predragu Perišiću, televizijskom i filmskom scenaristi, profesoru Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu, koji je čitav radni vek proveo u Televiziji Beograd.

Po povratku iz Pariza gde je bio na specijalizaciji, Perišić svoju karijeru počinje kao scenarista sada već kultnih zabavno-muzičkih emisija kao što su: Obraz uz obraz, Maksimetar, Od glave do pete, Formula.

Devedestih godina piše seriju Policajac sa Petlovog brda, koja je osvojila gledaoce svih generacija.

Od ljubavnih jada mladog Budimira Trajkovića, preko večito privremenog statusa sredovečnog Siniše Pantića koji i stan i ljubav i posao dobija ne određeno vreme do samohrane majke kojoj nije lako sa muškarcima i inspektora Boška Simića kome nije lako sa bivšim ženama- scenarista Predrag Perišić stvorio je pravi univerzum toplih, vedrih, i univerzalnih ljudskih priča.Zavodljivost njegovih serija i filmova leži u činjenici da u svakom od njegovih junaka možemo da se prepoznamo, da se slatko nasmejemo svakodnevnim, životnim, problemima koji ni u jednom trenutku ne slome njegove junake. Jer oni, uprkos svemu - vole život.

U emisiji učestvuju: prof. Predrag Perišić, televizijski i filmski scenarista, Miodrag Ilić, pisac i prof. dr Stanko Crnobrnja, reditelj.

Glavni i odgovorni urednik Kulturno-umetničkog programa Vladimir Kecmanović, odgovorni urednik Redakcije dokumentarnog programa Olivera Pančić, urednik serijala i scenarista Lidija Božić, producent Goran Radić, dramaturg Kristina Đuković, direktor fotografije Vladimir Marković, scenograf Aleksandar Cvijanović, monatažer Boško Novaković, sekretarica režije Sanja Redžić, pomoćnik reditelja Ivana Ivanić, reditelj Andrea Ada Lazić.