Čitaj mi!

Naše gore list

Ko se krije iza imena i prezimena Stefan Popović, saznaćete u emisiji "Naše gore list"...

Upoznaćete mladića tipičnih obrisa srpske genetike. Rođen je u Melburnu, ali je njegovo poreklo iz Metohije. Diplomirao je žurnalistiku na Dikin univerzitetu u Đilongu, nedaleko od Melburna, i ubrzo ušao u svet sedme sile. Bavi se ekskluzivnim sportskim novinarstvom. Bez obzira na rođenje i odrastanje u dalekoj Australiji, u njemu je duboko ukorenjena svest o poreklu, i to je ono što ovog mladića čini veoma posebnim, a evo i zašto...
Stefan Popović i Novak Đoković
Stefan Popović i Novak Đoković

Ovaj mladi novinar uspeo je da oseti i promoviše zemlju svojih korena, živeći hiljadama kilometara daleko od nje, i bolje od nas samih, ili možda baš zbog toga.

Samo jednim tekstom o Srbima, našoj zemlji, mentalitetu i Beogradu, Australijanac srpskog porekla, uspeo je da "zapali" društvene mreže.
Njegovu priču na blogu "Dejli mejla" u kojoj duhovito opisuje 10 razloga zbog kojih bi turisti trebalo da posete našu zemlju, na srpskom i engleskom jeziku, pročitalo je stotine hiljada ljudi.

Stefan Popović
Stefan Popović

Angažovan u toku snimanja dokumentarca Borisa Malagurskog "Kosovo - momenat u civilizaciji", sjajno se snašao u ulozi voditelja, približivši gledalištu odličan scenario, prezentovanjem na jednostavan, ali suptilan način priču o Kosovu i Metohiji, kroz istoriju do današnjih dana.

Stefan Popović vodi i omladinski radio srpske zajednice u Melburnu i na to je veoma ponosan.
U otvorenom razgovoru, pored ostalog, otkrio je ko je najzaslužniji za njegovo znanje srpskog jezika, zašto voli svoju profesiju, i kakvo je njegovo gledanje na ljubav.
Stefan je danas voditelj emisije "Luda noć". Želja da u Srbiji nađe mesto pod suncem mu se ostvarila...

Mirjana Raičević Tasić
Mirjana Raičević Tasić

Autor emisije mr Mirjana Raičević Tasić