Čitaj mi!

Probiotici i imunitet u vreme korone

RTS Ordinacija će i ove nedelje biti mesto susreta gde ćemo zajednički učiti kako da sačuvamo i unapredimo zdravlje. Očekuju vas nove tri teme - mlada pevačica otkriće kako se izborila sa virusom korona, saznaćete kako probiotici utiču na imunitet i da li ih treba uzimati u vreme korone, a naučićete i koji zaslađivači najmanje štete zdravlju.

U prvom delu emisije, "Korona", pevačica Jelena Kostov otvoreno će govoriti o tome kako je psihički teško podnela virus korona, kako se zarazila i oporavila, ali i koliko dugo je čekala negativan PCR test na virus.

U "Ordinaciji" će biti reči o imunitetu. Prof. dr Dino Tarabar, gastroenterolog iz KBC "Dr Dragiša Mišović" ispričaće svoje teško, lično iskustvo o tome kako je podneo virus kovid 19, ali će nas i naučiti koja je uloga probiotika u izgradnji imuniteta u vreme pandemije, kako se može oštetiti crevni imunitet, koji je odgovoran za imuni status celog tela, kako da izaberemo pravi preparat probiotika, u kojim namirnicama ima probiotskih bakterija koje koriste zdravlju i još mnogo toga korisnog...

U poslednjem delu emisije, "Hrana kao lek", biće reči o šećerima i zaslađivačima. Nutricionista Đorđe Pejić objasniće kako šećeri utiču na imuitet, šta govori kalrojska vrednost, a šta glikemijski indeks, u čemi je razlika između belog i žutog šećera, koji zaslađivači stvaraju zavisnost i td.

Autor i voditelj je Marija Popović

Reditelj je Nenad Krkelić

RTS ordinacija RTS ordinacija

Autor:
RTS

Posle više od 70 emisija, nekoliko stotina obrađenih tema i gotovo 1000 gostiju i sagovornika, autorka Marija Popović i njen tim vašeg omiljenog šou programa o zdravlju, sa nestrpljenjem vas očekuju u novoj, četvrtoj televizijskoj sezoni, od 20. oktobra. Nove ideje, zanimljivi sagovornici i korisni saveti, koje do sada niste čuli. Kao i do sada, kroz smeh i zabavu, učićemo zajedno sve ono što može da poboljša i sačuva zdravlje. [ detaljnije ]