Čitaj mi!

Na veslu priča: Trolisno biće

Pažnja, labudovi u niskom letu! Haronovim vodenim drumom u srce Novog Sada. Zašto uvek na ivici? Kako se preživljava na žici koju smo sami protegli između zgrada? Na čijoj je strani priroda? Slobodnog pada ili leta? Da li je grad gladan prirode ili samo super kiča? Budućnost avanzovalih majmuna. Automatu, od koga primaš naređenja? Priroda nas trži kao taoce, da li smo razvili Stokholmski sindrom, ili kopamo žice i pod zemljom? Aktivisto, javi se! Daj sve od sebe.

Vladimir Kopicl rođen je 1949. godine u Novom Sadu, gde je i diplomirao književnost. Od 1970. godine bavi se književnošću, umetnošću, prevođenjem, pozorišnom i filmskom kritikom, novinarstvom. Obavljao važne funkcije u nacionalnoj kulturi, od urednika Tribine mladih u Novom Sadu (1971-1973),  do direktora Muzeja savremene umetnosti Vojvodine, direktora Zavoda za kulturu Vojvodine i člana UO Radio-televizije Srbije u 21. veku. Uređivao je nekoliko književnih časopisa. Od 1970. godine objavljuje poeziju, eseje, književnu kritiku i prevodi sa engleskog jezika. Objavio je 16 knjiga poezije, 3 knjige eseja, priredio veliki broj zbornika i antologija. Dobitnik najznačajnijih nacionalnih književnih nagrada, a o njegovom radu su objavljene tri monografije. Prevođen, zastupljen u evropskim i svetskim antologijama i zbornicima.  Od 1971. bio je aktivan na polju konceptualne umetnosti, te izlagao u našoj zemlji i svetu.

TREJLER: https://youtu.be/Locrp6vrhMU

Reditelj, autor koncepta: Rastko Šejić; kompozitor: Vladimir Lešić; direktor fotografije: Aleksandar Kalezić, DP; snimatelj: Marko Ristić, Lav Boka (dron); montažer: Milan Pejnović; art direktor: Zoran Mujbegović; spiker: Aleksandar Novaković; čamdžije: Franc Špes, Davor Čupković, Aleksandar Kocan, Slavko Vrndžić; intro animacija: Kosta Milovanović, Miroslav Spajić.

Produkcija: Šta hoćeš ©2019. wdoyouw.org

Projekat podržali: Grad Novi Sad, Ministarstvo kulture i informisanja, JKP Vode Vojvodine