Čitaj mi!

Na veslu priča Oto Horvat: Tajni mamac

Fantazije i neistine čine biografije poznatih. Nizovi pobeda i poraza iz kojih se obavezno izvlače pouke. Šta ima iščašenije od stvarnosti? Od onih slatkih detalja koje se junaci trude da zaborave. Gluvarenja detinjstva, pecanja i beskraja igre. Pa na to se naslanjaš kad zađe svako Sunce. Za to se boriš. Zato ima veze odakle si. I nije pitanje nostalgije ni gusala ili tambura za jadanje, već one istinske pripadnosti idealima. Ili je sve iluzija? Kratki treptaj. Puki kontekst virtuelne stvarnosti. Na šta se sutra naslanja. Šta je kulturno nasleđe? Koja te reka nosi

Oto Horvat je rođen 1967. godine u Novom Sadu. Univerzitetske studije je započeo u Novom Sadu, a nastavio u Erlangenu i Berlinu. Trenutno živi i radi u Firenci. Objavio sedam zbirki pesama. Dobitnik je Brankove nagrade za zbirku „Gde nestaje šuma“ (1987) i nagrade „Miroslav Antić“ za zbirku „Putovati u Olmo“ (2008). Njegov roman prvenac „Sabo je stao“ (2014) bio je u najužem izboru za Ninovu nagradu, a dobio je nagrade „Biljana Jovanović“ i „Mirko Kovač“. Njegova zbirka priča „Kao Celanovi ljubavnici“ (2016) dobila je nagradu „Karolj Sirmai“. Prevodi na srpski sa italijanskog, mađarskog i nemačkog jezika. Dobitnik je nagrade Društva književnika Vojvodine za prevod godine za zbirku izabranih pesama Janoša Pilinskog „Krater“ (1992). Zastupljen u antologijama, prevođen.

TREJLER: https://youtu.be/TRuYjgWE3xQ

Reditelj, autor koncepta: Rastko Šejić; kompozitor: Vladimir Lešić; direktor fotografije: Časlav Petrović, DP; snimatelji: Marko Ristić, Lav Boka - dron; montažer: Milan Pejnović; art direktor: Zoran Mujbegović; spiker: Aleksandar Novaković; intro animacija: Kosta Milovanović, Miroslav Spajić.

Projekat podržali: Ministarstvo kulture i informisanja, Grad Novi Sad

Produkcija: Šta hoćeš ©2020. wdoyouw.org