Čitaj mi!

Korona i deca

Posle nekoliko meseci pauze RTS ordinacija vraća se na male ekrane. U prvoj emisiji nove sezone očekuje vas neverovatna priča o iskustvu čoveka koji je zbog korona virusa bio 34 dana na respiratoru. Saznaćete kako virus covid 19 utiče na zdravlje dece, a na kraju će biti reči o hrani - kako semenke utiču na hormonsku neravnotežu kod žena.

Novi blok emisije RTS ordinacija, "Korona", biće posvećen ispovestima onih koji su imali susret i borbu sa tim virusom. O svom iskustvu govoriće Goran Stevanović koji je u Kliničkom centru Niš proveo 75 dana boreći se sa virusom korona, a čak 34 dana proveo je na respiratoru. Sa njim u studiju biće i lekar koji je vodio lečenje, dr Steva Stanišić, infektolog i anesteziolog. Da li se uplašila, ali i kako se izlečila od kovida 19 otkriće i voditeljka RTS-a, Ivona Pantelić.

U drugom delu emisije, "Ordinacija", o deci i njihovoj borbi sa virusom korona govoriće dr Snežana Rsovac, pedijatar i pulmolog, iz Univerzitetske dečije klinike "Tiršova". Saznaćete koliko se često događa da deca moraju na respirator, koji su simptomi karakteristični za određene uzraste, da li virus ostavlja trajne posledice i još mnogo toga važnog i korisnog.

U dobro poznatom delu emisije, "Hrana kao lek", nutricionista Marija Stajić otkriće kako semenke mogu olakšati hormonsku neravnotežu kod žena.

Autor i voditelj je Marija Popović.
Reditelj je Nenad Krkelić.

RTS ordinacija RTS ordinacija

Autor:
RTS

Posle više od 70 emisija, nekoliko stotina obrađenih tema i gotovo 1000 gostiju i sagovornika, autorka Marija Popović i njen tim vašeg omiljenog šou programa o zdravlju, sa nestrpljenjem vas očekuju u novoj, četvrtoj televizijskoj sezoni, od 20. oktobra. Nove ideje, zanimljivi sagovornici i korisni saveti, koje do sada niste čuli. Kao i do sada, kroz smeh i zabavu, učićemo zajedno sve ono što može da poboljša i sačuva zdravlje. [ detaljnije ]