Ekonomije - Drugo poluvreme

Obračun sa krizom usled pandemije

Vatra je koliko toliko ugašena, ali požar je još uvek tu. Dok god traje pandemija, život, a samim tim i privreda je u vanrednom stanju i potrebne su posebne mere kako bi se sačuvala radna mesta, proizvodnja, plasman.

Iskustvo sa merama pomoći sa početka krize je dragoceno, ali je sada došao red da se donesu mere koje će biti dugotrajnije kako bi se ugasio požar. Svaka zemlja priprema poseban paket pomoći, članice Evropske Unije mogu da računaju na ukupno 750 milijardi evra, što kredita, što donacija.

A Srbija? Odobreno je više od 10 hiljada povoljnih kredita privrednicima, odloženo je plaćanje poreza, isplaćene su tri minimalne zarade i sada se podvlači crta - kako pomoći svakoj od privrednih grana posebno.

Šta će biti ključno u narednom periodu, koje mere su moguće, kako pomoći malim firmama, kako velikim - to su teme Oka ekonomije.

Gosti su ministar finansija Siniša Mali, predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež i izvršna direktorka Metalca Nevenka Trifunović.

Emisiju vodi i uređuje Vesna Damjanić.

 

Oko Oko

Autor:
Gorislav Papić, Stevan Kostić, Dragana Ignjić

Svakog radnog dana u 18:25 - najaktuelnije političke, spoljnopolitičke, ekonomske i društvene teme. Najzanimljivije priče o kulturi, najatraktivnije reportaže. [ detaljnije ]