Dnevnik jednog proleća

U filmu o prisustvu virusa korona u Srbiji i borbi naše zemlje, koja nažalost još traje, govori više od 30 sagovornika, predstavnika države, zdravstvenog sistema, pacijenata...

Ušli smo u Crvenu zonu, sa lekarima i medicinskim osobljem bili na prvoj liniji borbe. Oblačili skafandere nebrojeno puta.

U filmu o strahu, neizvessnosti, borbi sa nevidljivim protivnikom govore svi oni koji su se prethodnih meseci borili protiv korone bez radnog vremena. Nisu mislili na sebe, već kako spasiti i sačuvati što više ljudskih života.

Dnevnik jednog proleća je sećanje na najteže trenutke, ali i trenutke koji su donosili nadu.

Sagovornici su govorili o njima najvažnijim datumima koji su obeležili proleće za nama.

Scenario filma prati dane koji su bili najznačajniji i iz ugla novinarke RTS-a Ana Stamenković, koja je od sredine februara sve vreme na novinarskom zadatku i izveštava o borbi protiv virusa korona. Ali... Dnevnik jednog proleća prati i najvažnije trenutke doktorke Nataše Gocić Perić, kardiologa intenziviste Kovid bolnice KC Vojvodine.

Potresno. Upozoravajuće. Emotivno. Dokumentarno. Informativno. Da upozori u danima kada kovid 19 pokazuje svoje novo, još surovije lice.

Autor Ana Stamenković, snimatelj Vladimir Zakonović, realizacija Nataša Miladinović, montaža Boško Novaković, Bojan Filipović.