Šabac - opoziciona tvrđava ili najdraži trofej SNS-a

Izbori u Šapcu toliko su zanimljivi da su se u njih uključili i nekadašnji "šabački vanzemaljci", rukometaši nekada šampiona Evrope Metaloplastike. Sve se svodi na pitanje da li će Nebojša Zelenović ostati gradonačelnik ili će naprednjaci osvojiti i Šabac?

Šabac je protekle četiri godine imao status jedinog opozicionog grada u Srbiji, zbog Šapca se prvi put pocepala ideja bojkota izbora, Šabac je danas verovatno najveći lokalni trofej za Srpsku naprednu stranku. Izbori u Šapcu toliko su zanimljivi da su se u njih uključili i nekadašnji šabački vanzemaljci, rukometaši nekada šampiona Evrope Metaloplastike. A izbori se svode na pitanje da li će Nebojša Zelenović ostati gradonačelnik ili će SNS osvojiti i Šabac?

Ne tražimo pomilovanje već odgovornost onih koji su Desanku Makimović proglasili nižerazrednom u Gimnazijama, saopštilo je Udruženje književnika Srbije. I zaista na vest da je poezija velike srpske pesnikinje izbačena iz obaveznog programa za više razrede Gimnazije dobili smo najširu moguću lepezu reagovanja. Fotografija Desanke Maksimović zato je verovatno najčešće deljena fotografija na društvenim mrežama u Srbiji proteklog vikenda a ljutitim tvitom se oglasila i predsednica Vlade. Da li će to nešto promeniti i čija su još dela osim Desankinih bila planirana za brisanje iz gimnazijskog programa?

Urednik emisije: Gorislav Papić

Oko Magazin Oko Magazin

Autor:
Gorislav Papić

Svakog radnog dana u 18:25 - najaktuelnije političke, spoljnopolitičke, ekonomske i društvene teme. Najzanimljivije priče o kulturi, najatraktivnije reportaže. [ detaljnije ]