Vračar i Novi Beograd - najbogatije opštine, najzanimljiviji izbori

Da li će SNS odbraniti Vračar pred koalicijom Tadića, Sergeja i Živkovića i da li će Šapić odbraniti Novi Beograd od SNS?

Lokalni izbori i ove godine ostaće u senci onih većih, parlamentarnih mada su neke lokalne utakmice mnogo zanimljivije nego one nacionalne. Jedna od takvih lokalnih utakmica odvija se na Vračaru; beogradskoj opštini koja je uvek glasala za nešto što se nekada zvalo demokratski blok ali na kojoj su pre 4 godine vlast formirali naprednjaci. Kako će da bude sada? I da li lista na kojoj su stranke bivšeg predsednika Srbije, bivšeg premijera i poznatog glumca može da ugrozi najmoćniju stranku u Srbiji?

Zanimljivo kao u najmanjoj moglo bi da bude i u najvećoj beogradskoj opštini. Na Novom Beogradu Aleksandar Šapić je na proteklim izborima bio superioran kao nekad u bazenu ali Srpska napredna stranka ovaj put želi više od drugog mesta. Za razliku od Vračara ovde neće biti jake građanske liste ali se SPS nada da bi u nekadašnjem komunističkom bastionu ponovo mogao da napravi dobar rezultat. Ko će da vlada Novim Beogradom?

Urednik emisije: Gorislav Papić

Oko Magazin Oko Magazin

Autor:
Gorislav Papić

Svakog radnog dana u 18:25 - najaktuelnije političke, spoljnopolitičke, ekonomske i društvene teme. Najzanimljivije priče o kulturi, najatraktivnije reportaže. [ detaljnije ]