Anksioznost

I ove nedelje družićemo se u RTS ordinaciji u dobrom raspoloženju i bez straha, a očekuje vas priča o anksioznosti i "Istine i zablude" o mlečnim zubima. Zdrava jela pripremaće pevačica Nada Obrić, a otkriće i kako je po treći put pobedila rak.

U prvom delu emisije, "Hrana kao lek", gošća će biti pevačica Nada Obrić koja će pripremati ćufte iz rerne i varivo do crvenog sočiva. Poznata dama otkriće i kako se po treći put izborila sa karcinomom, kako je izgledalo lečenje, kako je otkrila problem, a govoriće i o tome kako se hrani posle svih zdravstvenih problema. Sve o namirnicama i jelima objasniće nutricionista Đorđe Pejić.

U "Ordinaciji" biće reči o psihičkim tegobama. Saznaćete šta je zapravo anksioznost i kako se prepoznaje, kako se boriti sa tim, kako pobediti napad panike, koje tehnike disanja pomažu, kako deluju lekovi koji se koriste za lečenje anksioznosti i još mnogo toga korisnog. Sve će objasniti i pokazati dr Vesna Tepšić Ostojić, psihijatar sa Vojnomedicinske akademije.

"Istine i zablude" biće o mlečnim zubima. Roditeljima će koristiti praktični saveti o tome kako da peru zube svojoj deci, kada je vreme za korišćenje paste za zube, da li je dobro odmah izvaditi pokvaren mlečni zub i još mnogo toga korisnog. Sve zablude razjasniće prof. dr Dejan Marković sa Stomatološkog fakulteta u Beogradu.

Autor i voditelj je Marija Popović.

Reditelj je Petar Stanojlović.

RTS ordinacija RTS ordinacija

Autor:
RTS

Posle više od 70 emisija, nekoliko stotina obrađenih tema i gotovo 1000 gostiju i sagovornika, autorka Marija Popović i njen tim vašeg omiljenog šou programa o zdravlju, sa nestrpljenjem vas očekuju u novoj, četvrtoj televizijskoj sezoni, od 20. oktobra. Nove ideje, zanimljivi sagovornici i korisni saveti, koje do sada niste čuli. Kao i do sada, kroz smeh i zabavu, učićemo zajedno sve ono što može da poboljša i sačuva zdravlje. [ detaljnije ]