Rad u doba korone

Zaštita, solidarnost i kreativnost.

Ostanite kod kuće, to je osnovno pravilo kako bi se izbeglo širenje zaraze virusom korona. To ujedno znači i da se radi od kuće, ko god to može. Ima profesija koje ne mogu, ali u tom slučaju za njih važi pravilo - zaštite sebe i druge!

Mnogi strahuju da će zbog zaustavljanja ekonomije ostati bez posla, da će zbog ostanka kod kuće dobiti manje plate i konačno - kako će se uopšte privreda oporaviti... Iz Vlade najavljuju da nema smanjenja plata, a ni otpuštanja u javnom sektoru. A u privatnom sektoru? Poslodavci i kompanije traže pomoć - kroz smanjenje poreza ili moratorijum na plaćanje dažbina, nalaze načine kako najpre da zaštite svoje zaposlene zdravstveno, a potom i finansijski.

Koje su opcije? Šta svi zajedno kao društvo možemo da uradimo za roditelje koji moraju da budu kod kuće i čuvaju decu i rade istovremeno?! Šta za radnike koji se zbog prirode svog posla izlažu većem riziku, a šta za one koji ne mogu da rade?

U Oku ekonomije govore ministar rada i zapošljavanja Zoran Đorđević, predsednik Unije poslodavaca Miloš Nenezić i predsednik Saveza Samostalnih sindikata Srbije Ljubisav Orbović.

Emisiju vodi i uredjuje Vesna Damjanić.

Oko Oko

Autor:
Gorislav Papić, Vesna Damjanić, Stevan Kostić, Dragana Ignjić

Svakog radnog dana u 18:25 - najaktuelnije političke, spoljnopolitičke, ekonomske i društvene teme. Najzanimljivije priče o kulturi, najatraktivnije reportaže. [ detaljnije ]