Beovizija 2020, drugo polufinale

Festival "Beovizija", na kojem će biti izabran predstavnik Srbije na takmičenju za Pesmu Evrovizije 2020, i ove godine imaće tri takmičarske večeri. Drugo polufinale na programu je u subotu, 29. februara, a veliko finale izbora za srpsku pesmu na Evrosongu - 01. marta.

Prenose sve tri večeri iz Studija 8 i 9 RTS-a gledaoci će moći da prate na Prvom programu RTS-a i RTS Planeti od 21.00.

Redosled izvođenja kompozicija druge polufinalne večeri je sledeći:

1. Lift - Samo mi kaži
2. Bane Mojićević - Cvet sa Prokletija
3. Bora Dugić & Balkubano - Svadba velika
4. Bojana Mašković - Kao muzika
5. Naiva - Baš, baš
6. Rocher Etno Bend - Samo ti umeš to
7. Lazar Živanović - Puklo je nebo
8. Ivana Jordan - Vila
9. Nenad Ćeranić - Veruj u sebe
10. Hurricane - Hasta la Vista
11. Ana Milenković - Tajna
12. Milan Bujaković feat. Olivera Popović - Niti

Na osnovu objavljenog konkursa za izbor srpskog predstavnika na takmičenju za "Pesmu Evrovizije", koja će se u maju ove godine održati u Roterdamu, selekciona komisija je u konkurenciji od 90 kompozicija odabrala 24 koje će se takmičiti na festivalu "Beovizija 2020". U oba polufinala predstaviće se po 12 kompozicija, a najboljih 6 iz svakog polufinala boriće se u velikom finalu za titulu pobednika "Beovizije 2020". Publika i stručni žiri će svojim glasovima - po evrovizijskom principu, odlučiti ko će predstavljati Srbiju na 65. po redu izboru za najbolju pesmu Evrope.

Ovogodišnja Beovizija imaće četiri voditelja. RTS-ov tandem Dragana Kosjerina i Kristina Radenković ove godine će gledaoce kroz takmičarske večeri voditi uz pomoć jednog Šveđanina i jednog Australijanca - srpskog porekla. Jovan Radomir, poznato lice švedskog Javnog servisa biće na glavnoj bini uz Draganu Kosjerinu, dok će se iz green room-a uključivati Kristina Radenković i Stefan Popović - poznati voditelj koji zbog Beovizije dolazi iz daleke Australije.

Revijalni učesnici druge polufinalne večeri biće evrovizijske zvezde iz zemlje i regiona.

Sve kompozicije koje učestvuju na ovogodišnjem festivalu dostupne su na multimedijalnoj platformi RTS Planeta i zvaničnom Jutjub kanalu RTS-a za Pesmu Evrovizije.

Beovizija 2020 - 28. i 29. februar, 1. mart, 21.00, RTS 1 i RTS Planeta

broj komentara 0 pošalji komentar