Čudo od deteta

Novosadjanin Marko Živković je sa dve godine naučio da čita ćirilicu i latinicu, a na geografskoj karti se snalazio bolje od mnogih osnovaca.

Sa četiri godine Marko je počeo da komponuje i svira klavir i primljen je u Muzičku školu "Isidor Bajić" u Novom Sadu kao najmlađi učenik u istoriji te škole. Njegove profesorke klavira i solfeđa kažu da takvog učenika još nisu imali.

"Najveće iznenađenje je bilo što je Marko sa četiri i po godine poznavao teoriju muzike bolje od 99 odsto učenika koji imaju nižu muzičku školu"- kaže Markova profesorka klavira Milena Acić.

Marko Živković, koji sada ima sedam godina i preko 50 svojih kompozicija, odnedavno odlazi na časove kod Dorotee Vojnović profesorke na Akademiji umetnosti koja mu daje dodatne smernice.

broj komentara 3 pošalji komentar
(utorak, 03. mar 2020, 15:33) - anonymous [neregistrovani]

Cestitke

Takve bi trebalo cesce objavljivati. Bas me raduje sto nekog, blago receno, uspesnog polaznika Muzicke skole.
Voleo bih da pratim (za koju godinu) moguce napredovanje takvog talenta. Naravno ako ne odustane.
Naravo, ako dozivim.

(nedelja, 01. mar 2020, 20:54) - anonymous [neregistrovani]

Cudo od djeteta...

...dijete je ,moje je misljenje,vrijedno najvece paznje koju mu drustvo i drzava moze dati...i steta bilo da se i javnost,pored svih problema,za njega i daljnje napredovanje mu ne zainteresuje...(Da je u nekoj od bogatih drzava,vec bi imao sve i za njega ,uveliko,znalo bi se!)

(nedelja, 01. mar 2020, 20:06) - Desanka musicki [neregistrovani]

Cestitke

Uz sve nabrojano vrlo skroman.
Cela familija od cukundede Dokic Paje , pa preko cukun babe Milice Dokic , preko roditelja to je bilo za ocekivati da je sve normalno.