Medijska mreža srpske dijaspore

Hronika sedmog festivala srpskog filma u Čikagu

Festival je otvoren na "Red karpet gala" prošlog meseca  u jednom  francuskom restoranu  gde su prisutne pozdravili gosti iz Beograda – glumac, Miloš Biković, glumac i producent Miodrag Radonjić, glumice Danica Ristovski, Teodora Ristovski i reditelj Petar Ristovski.

Trodnevno druženje sa publikom nastavilo se u salama bioskopa AMC u Rosemontu. Publika je
videla kratki dokumentarni film “Ka svetlosti” i dugometražni dokumentarni film “Teslin narod”, kao i igrane filmove “Balkanska međa”, “Kralj Petar I”, “Delirium Tremens”, “Ajvar” i “Tadži Blues”.

U Generalnom konzulatu Srbije održana je i konferencija za štampu za medije u Americi na srpskom jeziku, a Festival je ove godine bio posvećen 20-oj godišnjici NATO
bombardovanja Srbije. Obelezavanje na ovaj način dvadesete godišnjice od neslavnih događaja, upotpunila je adekvatna selekcija filmova, kojim je izraženo poštovanje prema žrtvama i patnjama našeg naroda kroz istoriju.

Ovogodššnji festival srpskog filma u Čikagu, koji je sada već dobio obeležje tradicionalnog, dokaz je da kvalitetan program, učešće odabranih gostiju, vredni volonteri, zainteresovanost publike i podrška donatora jesu garancija dobrog festivalskog programa, koji će svakako biti još kvalitetniji u buduće, posebno uz pomoć i podršku države Srbije.Direktor festivala  je Slavica Petrović, dugogodišnji odgovorni urednik časopisa "Ogledalo", koja je ujedno i narator ovogodišnje Hronike sedmog Festivala srpskog filma  u Čikagu.

broj komentara 0 pošalji komentar