Magazin Srbija na vezi

O Programu saradnje srpske nauke sa dijasporom, kao i o Programu za razvoj projekata u oblasti veštačke inteligencije, u" Magazinu Srbija na vezi", govori dr Milica Đurić-Jovičić, direktor Fonda za nauku Republike Srbije.

"Večiti derbi" između "Zvezde" i "Partizana", među pet najznačajnijih derbija je u svetu. Rivalstvo dva beogradska kluba počelo je utakmicom 5. januara 1947. godine, piše na početku knjige " Derbi", Dragiša Kovačević, sportski novinar, koji je više decenija, ceo radni vek, posvetio afirmaciji srpskog sporta. Pre nego što knjigu predstavi javnosti, naši gledaoci će biti u prilici prvi da je vide, a biće to prilika i da ih podsetimo na najlepše golove.

Ovaj decembar u Beogradu, prolazi u znaku velikog broja koncerata najveće zvezde sa ovih prostora, Zdravka Čolića, što je još jedna potvrda da su istinske zvezde večne. U emisiji, videćemo deo iz njegovog gostovanja u Magazinu Srbija na vezi, prošle godine, pred veliku inostranu turneju, u kojoj Čola, pričajući anegdotu iz svog detinjstva, potvrđuje da je profesionalni sport njegova velika ljubav, jednako kao i muzika.

Iz Čikaga, sa nedavno završenog Festivala srpskog filma, za našu emisiju javlja se Aleksandar Žigić.

Pored mnogih nagrada koje je dobio za svoje stvaralaštvo u zemlji i svetu, akademski slikar Predrag Peđa Milošević, nedavno je dobio i nagradu Milene Pavlović Barili. Izložba u našem studiju, predstaviće njegovo dosadašnje stvaralaštvo.

U muzičkom delu emisije nastupiće grupa "Legende" sa svojom novom pesmom , kao i Biljana Jevtić.

Urednik emisije Suzana Gvozdenović Puzović

Reditelj Dragica Gačić

 

broj komentara 0 pošalji komentar