Medijska mreža srpske dijaspore: Srpska razglednica iz Amerike

U novom izdanju emisije Srpska razglednica iz Amerike, koju priprema i vodi Aleksandar Žigić, putujemo u najveći grad Amerike, Njujork, kako bismo prisustvovali jednom izuzetnom događaju koji je nazvan "Prvo godišnje srpsko filantropsko veče".

Bilo je to veoma uspešno veče, a interesantno je napomenuti da je svih 350 ulaznica rasprodato nekoliko dana unapred, tako da je sala u delu Njujorka - Trajbeka bila potpuno puna. Program su organizovali članovi srpske zajednice iz Njujorka u saradnji sa Fondacijom "Ana i Vlade Divac". Cilj je bio da se prikupesredstva za stipendiranje đaka u Srbiji.

Glavni organizator Petar Marković će nam reći više o ciljevima ovog skupa, a starešina Srpskog sabornog hrama na Menhetnu, otac Živojin Jakovljević govori o značaju ovakvog događaja. Održan je i bogat kulturno umetnički program iz kojeg ćemo videti delove, a posebno iz nastupa Folklornog Ansambla "Opančići". Govori nam i direktorka Fondacije Ana Koešal, poznata glumica Katarina Radivojević, privrednik iz Čikaga Danijel Mićić i Džordž Petković iz Er Srbije.

Urednik Medijske mreže srpske dijaspore mr Mirjana Raičević Tasić

broj komentara 0 pošalji komentar