RTS ordinacija

Zdravo nedeljno popodne u RTS ordinaciji donosi vam tri nove zanimljive teme. Očekuje vas priča o veganskoj ishrani, naučićete kako da kod kuće napravite kvalitetnu prirodnu kozmetiku, a saznaćete i korisne informacija o tome šta bi trebalo da uradite sa lekovima kojima je istekao rok trajanja.

U prvom delu emisije, Hrana kao lek, voditeljka i novinarka Danijela Pantić Conić otkriće zašto je postala veganka i pokazaće kako se brzo i lako mogu pripremiti tri zdrava veganska jela: presni ajvar, zdrav majonez i torta od voća. Koje su prednosti i mane ovakve ishrane objasniće nutricionista Đorđe Pejić.

U Ordinaciji ćemo pripremati prirodnu kozmetiku koju svaka domaćica može sama da napravi kod kuće. Svi sastojci za pripremu mogu se nabaviti u apoteci ili prodavnici zdrave hrane, a videćete kako se pravi čvrsta krema, porcelanska maska za lice i micelarna voda. Sve će pokazati i objasniti Marijana Milosavljević, farmaceut i specijalista kozmetologije. Od nje ćemo saznati i koji sastojci kozmetike koju kupujemo nisu najzdraviji, ali i kako da izaberemo dobar kozmetički proizvod.

U rubrici Korisno biće reči o tome šta bi trebalo uraditi sa lekovima kojima je istekao rok trajanja. Direktor Agencije za zaštitu životne sredine, Filip Radović, objaniće zašto nije dobro lekove bacati u đubre.

Autor i voditelj je Marija Popović.
Reditelj je Petar Stanojlović.

broj komentara 1 pošalji komentar
(četvrtak, 07. nov 2019, 09:56) - anonymous [neregistrovani]

Dobar izbor

Tako dobra voditeljka, česstitam

RTS ordinacija RTS ordinacija

Autor:
RTS

Posle više od 70 emisija, nekoliko stotina obrađenih tema i gotovo 1000 gostiju i sagovornika, autorka Marija Popović i njen tim vašeg omiljenog šou programa o zdravlju, sa nestrpljenjem vas očekuju u novoj, četvrtoj televizijskoj sezoni, od 20. oktobra. Nove ideje, zanimljivi sagovornici i korisni saveti, koje do sada niste čuli. Kao i do sada, kroz smeh i zabavu, učićemo zajedno sve ono što može da poboljša i sačuva zdravlje. [ detaljnije ]