Sabor narodne muzike Srbije

RTS i Savez estradno muzičkih umetnika Srbije u nedelju 3. novembra, organizuju prvi Sabor narodne muzike Srbije - uživo iz RTS-ovog studija 8 na Košutnjaku.

U direktnom prenosu gledaoci će moći da čuju brojne nove kompozicije narodne muzike. RTS i SEMUS na Saboru pružaju šansu mladim talentovanim autorima, kao i proverenim kompozitorima da se takmiče za prestižne novčane nagrade: prvo mesto i najbolja kompozicija - 350 hiljada dinara, drugo mesto - 250 hiljada dinara i treće mesto - 180 hiljada dinara. Pored toga, biće dodeljene i nagrade za najbolji tekst i najbolji aranžman u vrednosti od 100 hiljada dinara.

Specijalni gosti festivala biće Dragana Mirković, Ana Bekuta, Snežana Đurišić i Marinko Rokvić. 

O pobedniku odlučuju glasovi publike i stručnog žirija, i to u jednakoj razmeri (50:50). Gledaoci će dobiti priliku da glasaju za svoje favorite putem SMS-a, a sav prihod od glasanja ići će u humanitarne svrhe - Udruženju roditelja dece obolele od malignih bolesti "Zvončica".

Čitave večeri sa nama će biti voditelji Marija Popović, Nenad Kamidžorac, Bojana Marković i Milica Gacin. Sve izvođače pratiće Narodni ansambl RTS-a pod upravom Siniše Vićentijevića i Saborski orkestar pod upravom Zorana Vlajića. Značajnim pojedincima SEMUS će dodeliti i nagrade "Nacionalni estradno-muzički umetnik Srbije".

Prenos možete pratiti na našem Prvom programu, kao i na Prvom programu Radio Beograda. 

 

broj komentara 0 pošalji komentar