Na veslu priča: Snovi moji Kupinovi – Slobodan Stojičević

Kada bi reka imala prezime... Lično je. Kao i to poznanstvo sa vodom. Kao i strah i hrabrost detinjstva. Čovek ne sme da ubije reku. Ni u sebi. I Bog se kupa u potoku. Ćuti. Slobodan Stojićević, rođen 1947. godine, je od 1971. godine novinar i urednik lista „Politika“. Dobitnik je više nagrada za novinarski rad. Piše priče, drame i filmska scenarija. Objavio je deset knjiga proze.

O svojoj priči na veslu Stojićević je izjavio: „Sama reka je oduvek izazov čoveku. Kako se razvija civilizacija sve više gubimo prisan odnos sa prirodom, i mi koji znamo da pronađemo mir na vodi imamo tu opreznost od njene snage i nepredvidljivosti. Pričajući na Kolubari sa veslom u ruci o zatrpanim, ubijenim, rečicama Kupincu i Tamnavi, ni sanjao nisam da će one samo koju godinu kasnije u strašnoj poplavi pokazati ljudsku nesposobnost da kontroliše prirodu."

Reditelj, autor originalnog koncepta: Rastko Šejić; kompozitor, montažer tona: Vladimir Lešić; kamera: Boris Nestorović, Časlav Petrović; kolor korekcija i post: Milan Pejnović; dizajner: Zoran Mujbegović; organizator snimanja: Aleksandar M. Popović; spiker: Aleksandar Novaković; lađar: Kosta Milovanović; intro animacija: Kosta Milovanović, Miroslav Spajić

Projekat podržala: Gradska opština Obrenovac
Podrška: Climate Action Network Europe, 350.org
Produkcija: Udruženje „Šta hoćeš"

broj komentara 0 pošalji komentar