Kulturni dnevnik

Gost Kulturnog dnevnika je Dejan Kolarov, prvak Baleta Narodnog pozorišta, koji je nedavno, uz još tri igrača iz Beograda, nastupao u Areni u Veroni, u baletu "Romeo i Julija" sa slavnim igračem Sergejom Polunjinom.

 

 

Ekskluzivno iz Venecije za Kulturni dnevnik govori Toni Servilo, slavni italijanski filmski i pozorišni glumac, dvostruki dobitnik evropskog Oskara. Povod je njegov novi film "Pet je perfektan broj".

Vodimo vas na dve izložbe: "Stari konak: zaboravljeni beogradski dvor" u Muzeju primenjene umetnosti i "Gabrijel Mije i istraživanja stare srpske arhitekture" u Galeriji nauke i tehnike Srpske akademije nauka i umetnosti.

Videćemo kakav je bio nastup Zagrebačke filharmonije u Novom Sadu, sa programom "Fil(m)harmonija" koji spaja klasičnu muziku sa nemim filmovima Čarlija Čaplina.

Idemo i u Berlin, gde je u foajeima Nemačke državne opere otvorena izložba srpskog scenografa Aleksandra Denića.

Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, posle Dnevnika u 23, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti, kulture, ali i pop kulture, dizajna, novih tehnologija... Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednik Olivera Milošević
Realizator Sanja Redžić
Montažer Branislav Popović

broj komentara 0 pošalji komentar
Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]