Ovo je Srbija

Na severu Vojvodine u toku je berba zove, koja se najviše koristi u farmaceutskoj i tekstilnoj industriji. Podižu se i novi zasadi, a sistemi za navodnjavanje obezbediće narednih godina još bolji rod te, inače, veoma otporne biljke

Prilikom rekonstrukcije kruševačke Medicinske škole, letos je tokom nevremena poplavljeno 1.600 kvadrata. Voda je prodrla u sve učionice. Ministarstvo je raskinulo ugovor sa dotadašnjim izvođačem radova, a tender za novog još nije raspisan. Za nastavu se koriste učionice u prizemlju i podrumske prostorije.

Centar za bioinženjering iz Kragujevca radi na pronalaženju novih biorazgradivih materijala koji će se koristiti u transplantaciji organa. Na naučnom skupu koji se u sredu održava u Beogradu, naučnici ovog Centra predstaviće dosadašnje rezultate.

Leskovački dečji crkveni hor "Branko" na nedavno održanom međunarodnom festivalu u Ohridu, u konkurenciji 30 horova, osvojio je drugu nagradu i posebno priznanje za najbolji hor u svojoj kategoriji.

 Priče iz Srbije dostupne su na digitalnoj platformi RTS Planeta 

Pratite nas na Jutjub kanalu Fejsbuku

Urednice emisije: Dragana Živojnović i Ivana Miljković

Voditeljka:  Dragana Anastasijević

Odgovorna urednica Redakcije Dopisništva: Gordana Jakovljević

broj komentara 0 pošalji komentar
Ovo je Srbija Ovo je Srbija

Autor:
RTS

Sveobuhvatna slika svakodnevice u Srbiji, iz gradova i najudaljenijih mesta, o budućnosti kojoj stremimo i prošlosti koja nas uči, kroz reportaže i direktna uključenja sa terena. [ detaljnije ]