Kulturni dnevnik

U Kulturnom dnevniku govorimo o festivalima, predstavljamo upravo završene - 43. Festival filmskog scenarija u Vrnjačkoj Banji i 26. Raške duhovne svečanosti.

 

 

Takođe osvetljavamo produkciju naše kuće na 25. izdanju Sarajevo film festivala i izveštavamo sa 70. Dubrovačkih letnjih igara, gde je ansambl Narodnog pozorišta s ogromnim uspehom izveo predstavu "Balkanski špijun". U rubrici "Mi u svetu", vodimo vas na zatvaranje izložbe Marine Abramović u Poljskoj, nakon čega retrospektivna izložba "Čistač" stiže u Beograd. Gost Kulturnog dnevnika je Milica Tomović, rediteljka filma "Kelti", nagrađenog ostvarenja na 72. Filmskom festivalu u Lokarnu.

Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, posle Dnevnika u 23, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti, kulture, ali i pop-kulture, dizajna, novih tehnologija... Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednik Dragana Pantić
Realizator Sanja Redžić
Montažer Branislav Popović

 

broj komentara 0 pošalji komentar