Ovo je Srbija

Počinju 26. Raške duhovne svečanosti, na kojima učestvuju najznačajniji stvaraoci iz sveta umetnosti i kulture. Od 2000. godine dodeljuje se priznanje "Stefan Prvovenčani" za izuzetnan doprinos srpskoj kulturi.

U Novom Pazaru - drugi  World musik festival. Organizatori ga najavljuju kao "čulno sinergični sadržaj" -  četiri koncerta, tri ineraktivne radionice i takmičenju za nagradu "Glas Zemana". Festival otvara koncert Damira Imamovića i Vasila Hadžimanova.

O tradiciji golubarstva govori priča iz Navalina. Zoran Stoiljković ima 200 letača, za koje kažu da su najbolji i leskovačkom kraju.

Projekat Ministarstva prosvete "2000 digitalnih učionica" sprovodi se i u Smederevu. Obukom je obuhvaćeno 500 škola i oko 2.000 učitelja i nastavnika, a nastava bi trebalo da počne 1. septembra.

U Šapcu, prvo reciklažno dvorište! Na dobitku je ekologija, ali pogodnosti će imati i svi oni koji se odluče za reciklažu otpada.

Priče iz Srbije dostupne su na digitalnoj platformi RTS Planeta 

Pratite nas na Jutjub kanalu Fejsbuku

Urednice emisije: Gordana Petrović i Vesna Manojlović

Voditeljka: Zorana Koršoš Nikolić

Odgovorna urednica Redakcije Dopisništva: Gordana Jakovljević

broj komentara 0 pošalji komentar
Ovo je Srbija Ovo je Srbija

Autor:
RTS

Sveobuhvatna slika svakodnevice u Srbiji, iz gradova i najudaljenijih mesta, o budućnosti kojoj stremimo i prošlosti koja nas uči, kroz reportaže i direktna uključenja sa terena. [ detaljnije ]