Na veslu priča: Bijeg

Vuk Krnjević u svom poslednjem TV nastupu nadahnuto govori o veslanju kroz život. Stvaralaštvo je izazov, nema laganja. Da li je poezija samo osećanje? Zašto je nužan povratak u pećinu? Da li je samo prolaznost trajna? Šta fiksira duh? Priroda je deo sudbinske igre? „Domovino, ti si kao bolest...“

Vuk Krnjević rođen je 1935. godine u Sarajevu, a preminuo je 24. 1. 2018. u Beogradu. Bio je pesnik, književni kritičar, esejista i filmski scenarista. Legendarni urednik „Televizije Beograd", potpisao je kultne TV serije „Otpisani" i „Salaš u malom ritu". Decenijama je bio i urednik časopisa „Književnost" i izdavačke kuće „Prosveta" Književne kritike redovno je objavljivao u listovima „Politika" i „Borba". Objavio je dvadeset pet zbirki poezije, kao i brojna esejistička i kritička dela. Dobitnik je velikog broja nagrada, uključujući Povelju za životno delo Udruženja književnika Srbije.

 


TREJLER: https://www.youtube.com/watch?v=jTlM_lgfKMs

 


Reditelj, autor koncepta: Rastko Šejić; kompozitor: Vladimir Lešić; direktor fotografije: Časlav Petrović; snimatelji: Aleksandar Kalezić, Miroslav Milovanović (dron); montažer: Milan Pejnović; dizajner: Zoran Mujbegović; spiker: Aleksandar Novaković; barkarijol: Miloš Lakičević; intro animacija: Kosta Milovanović, Miroslav Spajić.


Produkcija: Udruženje „Šta hoćeš" i Matica Boke 2018.


Projekat podržali: Opština Tivat, Turistička organizacija Tivat, Posrto Montenegro, Luštica Bej

 

broj komentara 0 pošalji komentar