Ovo je Srbija

U sklopu nacionalnog projekta LAPSERB, koji se sprovodi od aprila prošle godine, vodeći evropski hirurg za kolorektalnu hirurgiju prof. dr Amdžad Parvaiz iz Velike Britanije, sa leskovačkim lekarima, uradiće četiri složene laparoskopske operacije tumora. Izveštava Danijela Kocić.

Prvu srpsku zastavu, kako se smatra, kralja Vladislav, ktitor Mileševe i sin Stefana Prvovenčanog, zajedno sa drugim dragocenostima, ostavio je u dubrovačkom trezoru u Dubrovniku pošto je svrgnut sa vlasti. Na svetlost dana, u svojoj priči, ponovo je iznosi Jelena Božović

Rimske terme u centru Čačka ovoga leta biće otvorene za posetioce. Sagrađene su krajem trećeg i početkom četvrtog veka. Zaštitna arheološka iskopavanja izvedena su 1970. godine. Decenijama nakon toga, više puta su čišćene od nabacanog đubreta. Kako je sada konzervirano to kupatilo koje se prostire na 340 metara kvadratnih, izvestiće Slađana Miletić.

Kej u Novom Bečeju bljesne tokom održavanja manifestacije "Gospojina", krajem avgusta. Ali ono se besprekorno održava tokom cele godine, jer se život tog mesta, najvećim delom, odvija kraj Tise. Ko je najzaslužniiji za kej kao iz bajke, iz priloga Sime Budimira.

Priče iz Srbije dostupne su na digitalnoj platformi RTS Planeta 

Pratite nas na Jutjub kanalu Fejsbuku

Urednice emisije: Gordana Petrović i Dragana Živojinović

Voditeljka: Zorana Koršoš Nikolić

Odgovorna urednica Redakcije Dopisništva: Gordana Jakovljević

 

broj komentara 0 pošalji komentar
Ovo je Srbija Ovo je Srbija

Autor:
RTS

Sveobuhvatna slika svakodnevice u Srbiji, iz gradova i najudaljenijih mesta, o budućnosti kojoj stremimo i prošlosti koja nas uči, kroz reportaže i direktna uključenja sa terena. [ detaljnije ]