Srbija na vezi

“Neotkrivena Srbija” je nebično, edukativno putovanje kroz manje poznatu kulturnu istoriju Srbije a na koje je nedavno, u Biblioteci grada Beograda, strane diplomate i druge ugledne strance u Srbiji, poveo Vladimir Pištalo, kao istoričar, profesor na Beker Koledžu u SAD-u i nagrađivani pisac brojnih romana. Predavanje je održano u organizaciji Udruženja Australiana Serba.

Sa Srbijom na vezi su pisac Vladimir Pištalo i Ivana Nikolić, predsednica Udruženja Australiana Serba.

Naš uvaženi pisac ovih dana boravi u Srbiji, kako bi u regionu i Evropi, promovisao svoju poslednju knjigu "Značenje džokera". O "Neotkrivenoj Srbiji" pre izvesnog vremena govorio je i u čuvenom Smitsonijan muzeju i biblioteci Američkog kongresa.

Osim o aktuelnoj saradnji sa Vladimirom Pištalom, Ivana Nikolić će govoriti i o značaju postojanja portala Australiana Serba koji, kao australijsko-srpski medij, pokriva, pre svega, interesovanje naše dijaspore, ali i čitalaca u Srbiji, Australijanaca i drugih stranaca širom sveta.

Balkansko kulturno nasleđe, načini za otkrivanje njegovog neiscrpnog bogatstva, očuvanje, potom i upoznavanje, pre svega najmlađih sa frulom, gajdama, običajima, tradicionalnom igrom, pesmom, ciljevi su koje je pre skoro deset godina pred sebe postavila Bojana Nikolić Petričković, etnomuzikolog I osnivač centra "Balkansko kulturno nasleđe.

Bojana Nikolić Petričković i "Srpski glasovi" nastupiće uživo u studiju Srbije na vezi.

Urednice emisije Milena Vujović i Mirjana Nikolić

Reditelj Dragica Gačić

broj komentara 0 pošalji komentar