Ovo je Srbija

U Budimpešti je nedavno održan Sajam privrede , pod pokroviteljstvom Kine. Učestvovala su i 124 privrednika iz Rasinskog okruga.

Šta je od naših proizvoda najviše privuklo pažnju učesnika, možemo li da zadovoljimo potrebe velikih tržišta, poput kinskog, iz priloga Dragoslava Gogića.

U Valjevu, samostalna izložba slika i crteža Bogdana Miščevića, jednog od predstavnika srpske fantastike, koji više od pet decenija živi i radi u Americi. Slađana Vasiljević provešće nas kroz galeriju „Trnavac” i njegova dela nastala od 2000. do danas.  

Učenici Osnovne škole „Slobodan Sekulić” iz Užica, poneli su titutlu apsolutnih šampiona i treću nagradu za literarni rad u pojedinačnoj kategoriji, na konkursu Zadužbine „Dositej Obradović” za mlade basnopisce. Zabeležila Nadežda Gavrilović.

Prihvatilište za pse u Kuli, je jedno od najvećih u Vojvodini, i godišnje zbrine oko 500 pasa. Zbog novog Atesta, potrebnog za registraciju službenog vozila, služba skoro mesec dana nije u mogućnosti da adekvatno radi svoj posao. Prilog Branislava Prokića.

Priče iz Srbije dostupne su na digitalnoj platformi RTS Planeta

Pratite nas na Jutjub kanalu i Fejsbuku

Urednici emisije: Gordana Petrović i Dragana Živojinović

Voditeljka:Zorana Koršoš Nikolić

Odgovorna urednica Redakcije Dopisništva: Gordana Jakovljević

 

broj komentara 0 pošalji komentar
Ovo je Srbija Ovo je Srbija

Autor:
RTS

Sveobuhvatna slika svakodnevice u Srbiji, iz gradova i najudaljenijih mesta, o budućnosti kojoj stremimo i prošlosti koja nas uči, kroz reportaže i direktna uključenja sa terena. [ detaljnije ]