Na veslu priča: Socijalistički čamac

Vule Žurić

Mir pučine. Beg u dubinu. Bliskosti. Prostim sredstvom. Želje i mišice. A na veslu...duša. Da možeš da se vratiš s maestralom i živiš pošteno. Da nikada ne moraš da vikneš upomoć. Čamac na naduvavanje lako se probuši. Budi siguran u vodi.

Vule Žurić rođen je 1969. godine u Sarajevu. Objavio je šest zbirki priča, deset romana, zbirku radio-drama, dečiji roman i zbirku eseja. Autor je zvezdaškog dela monografije „Mnogo smo jači/Derbi, moj derbi.“ Priredio je tematske zbirke priča posvećenih Gavrilu Principu i Branku Ćopiću. Autor je scenarija za film Gorana Markovića „Slepi putnik na brodu ludaka“ i drame „Posljednji mejdan Petra Kočića.“ Njegove priče prevođene su na desetak jezika. Dobitnik je nekoliko nagrada, među kojima je i Andrićeva nagrada za zbirku priča „Tajna crvenog zamka“ 2015. godine.

TREJLER: https://youtu.be/GXju0bidUo4

Reditelj, autor koncepta: Rastko Šejić; kompozitor: Vladimir Lešić; direktor fotografije: Časlav Petrović; snimatelj: Marko Ristić, Miroslav Milovanović (dron); montažer: Milan Pejnović; dizajner: Zoran Mujbegović; asistent kamere: Milan Džodić; spiker: Aleksandar Novaković; čamdžije: Miša Timčenko, Dragan Antonijev, Igor Timčenko ; intro animacija: Kosta Milovanović, Miroslav Spajić.

Produkcija: Udruženje „Šta hoćeš“ 2018.

Projekat podržali: Ministarstvo kulture i informisanja, Grad Pančevo

broj komentara 0 pošalji komentar