Srbija na vezi

Zakoni u službi politike ili...

Sredinom maja ove godine, Vlada Crne Gore utvrdila je Predlog zakona o slobodi veroispovesti ili uverenja i pravnom položaju verskih zajednica, koji je doveo do velikih podela u crnogorskoj javnosti. I dok se čeka mišljenje Venecijanske komisije, postavlja se pitanje da li uopšte postoji pravno uporište za tako nešto, ili je po sredi nešto drugo? Kome treba ovakav Zakon? Sagovornik na ovu temu, biće naš gost, advokat dr Vladimir Leposavić.

 

Jedan od odgovora svakako će se naći na  Trojičindanskom  saboru , 15. juna u Sabornom hramu Hristovog Vaskrsenja u Podgorici, koji se, prema rečima organizatora, održava i "za odbranu vere i svetinja Božijih".

 

Na sve lošiji položaj Srba u Crnoj Gori, zvaničnim Saopštenjem, predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću, ukazao je predsednik Srpskog nacionalnog savjeta Crne Gore Momčilo Vuksanović.

 

Oštre polemike mogle su se čuti u Novom Sadu i Beogradu gde se nedavno rasparvljalo o Nactru zakona o pravima boraca, vojnih invalida, civilnih invalida rata i članova njihovih porodica. Javne rasprave organizovalo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, a  prethodno su  održane i u  drugim gradovima Srbije.  Šta je sve sporno i zbog čega je, pre svega za borce Republike Srpske Krajine ovaj Nacrt neprihvatljiv? Ovo su samo neka od pitanja za našeg gosta, predsednika Skupštinskog odbora za dijasporu i Srbe u regionu Miodraga Lintu.

 

Svečanom akademijom u Belom Manastiru (Hrvatska) obeleženo je osam vekova samostalnosti Srpske pravoslavne crkve. O tome izveštavaju kolege iz TV produkcije ZVO Vukovar.

 

Urednice Milena Vujović i Nada Vukelić

Reditelj Ernestina Gligorijević


broj komentara 1 pošalji komentar
(ponedeljak, 17. jun 2019, 10:13) - Sluga Beskorisni [neregistrovani]

"Čudni su putevi Gospodnji."

Slava Hristu!Bog sa svima vama,svako dobro i svaki Njegov blagoslov.~~~