Da Možda Ne: Otpad u Srbiji - nizvodno od raja

U emisiji Da Možda Ne o našem odnosu prema životnoj sredini i nemaru koji je u vidu otpada isplivao posle nedavnih poplava.

Slike poplavljenih kuća i imanja posle nedavnih nepogoda bile su upečatljive, ali ono što je naročito zgrozilo javnost je otpad koji su nanele poplave. Flaše i svakakvo smeće, koje je preplavilo površine naših reka i jezera, šokiralo je domaću ali i inostranu javnost, koja nije mogla da se načudi našem nemaru.

Kako smo zapustili našu životnu sredinu i dozvolili da živimo u takvom zagađenom okruženju? Postavlja se i pitanje kako se odnosimo prema industrijskom i opasnom otpadu, kako ga skladištimo i da li smo bezbedni? Koje mere preduzima Ministartvo žaštite životne sredine, a šta moraju sami građani?

U emisiji učestvuju:
Goran Trivan, ministar zaštite životne sredine
Tanja Petrović, izvršna direktorka Mladih istraživača Srbije
Igor Jezdimirović, predsednik Udruženja "Inženjeri zaštite životne sredine"
Jovan Memedović, novinar i autor emisije "Sasvim prirodno".

Autor i urednik: Olivera Kovačević.

Četvrtak, 13. jun, 21.00

broj komentara 1 pošalji komentar
(četvrtak, 13. jun 2019, 21:17) - Стеван [neregistrovani]

Министар

Министар се брани и каже не могу сам итд и наследили смо катастрофално стање животне средине итд. Један министар мора другачије да наступа јер прво он је знао какав посао прихвата и значи сам је прихватио и не може да каже наследио сам ...Друго један одговоран руководилац мора да каже није добро и не ради се добро и да призна одговорност а истовремено да на ТВ прикаже организацију целог тог пројекта који је он осмислио јер животна средина је један велики пројекат а министар шеф пројекта.