Ovo je Srbija

Zbog obilnih padavina u Centralnoj i Zapadnoj Srbiji u više mesta proglašena je vanredna situacija. Da li se voda povlači i kolike su štete od izlivanja reka, potoka i kanala izveštavaju kolege iz Čačka, Kraljeva, Kruševca i Novog Pazara.

Zbog nepovoljne epidemiološke situacije sa groznicom zapadnog Nila, suzbijanje larvi komaraca planirano je u 99 opština, u svih 17 okruga u Srbiji. Ukoliko vremenske prilike dozvole, suzbijanje larvi komaraca trebalo bi da počne sutra i trajaće do 31. oktobra.

Od 1. juna stupio je na snagu Ugovor o povećanju ovogodišnjeg izvoza goveđeg mesa u Tursku za 40 odsto. Šta će to značiti za klaničnu industriju u Sremu istražuje koleginica Danijela Romandić.

U Privrednoj Komori Kruševca održavaju se biletaralni video susreti Srpskih i Kineskih kompanija, Priliku da se putem video konferencije povežu sa privrednicima Rasinskog Okruga imaće oko 320 kompanija sa Dalekog Istoka.

Priče iz Srbije dostupne su na digitalnoj platformi RTS Planeta 

Pratite nas na Jutjub kanalu Fejsbuku

Urednik emisije: Ljiljana Ivanović i  Dragana Živojnović 

Voditeljka: Dragana Anastasijević

Odgovorna urednica Redakcije Dopisništva: Gordana Jakovljević 

 

broj komentara 0 pošalji komentar
Ovo je Srbija Ovo je Srbija

Autor:
RTS

Sveobuhvatna slika svakodnevice u Srbiji, iz gradova i najudaljenijih mesta, o budućnosti kojoj stremimo i prošlosti koja nas uči, kroz reportaže i direktna uključenja sa terena. [ detaljnije ]