Oko magazin: Radnici na lizing

Cena iznajmljivanja srpskih radnika

Kada se pomene lizing i dalje je prva asocijacija kupovina automobila. Mada smo došli do toga da srpski poslodavci poslednjih godina na lizing čak iznajmljuju radnike. Ko su radnici na lizing, kakva prava imaju i zašto je srpskom poslodavcu radnik na lizing isplativiji nego poslodavcu u Evropi?

MMF je prošle nedelje otišao iz Beograda i ostavio nam prognozu da će u narednih nekoliko godina bruto domaći proizviod da poraste za petinu. Svetska banka je, međutim čak napravila računicu kako da Srbija duplira svoj GDP. Za to su nam, međutim potrebne kineske stope rasta koje i dalje deluju kao naučna fantastika. Mnoge je jednako začudio i podatak Siniše Malog da je Srbija po ovom kriterijumu već među 10 ekonomija Evrope. Šta su brojevi a kakva je stvarnost?

Evropski izbori doneli su izlaznost veću nego inače, pobedu partija centra ali i nikad jače grupacije na levici i desnici. EPP - savez narodnjačkih partija i dalje će imati najbitniju ulogu a Nemac Volfram Kajzer smatra se jednim od najboljih poznavalaca demohrišćana u Evropi. U intervju za Oko magazin govorio je o sudbini Evrope posle još jednih izbora, o tome da li će se konačno desiti Bregzit i o Nemačkoj posle Angele Merkel.

broj komentara 0 pošalji komentar