Znanje imanje

Okupala je željena kiša pejzaže istočne Srbije. Pogled otkriva darove prirode. Skrivena blaga su još i veća. Planine, livade i pašnjake zagrlila je mistika.

Prostor je ovo, koji jasno slika našu stvarnost - nesklad između mogućnosti i dostignuća. Istočna Srbija nam je dala i zlata i bakra i najviše struje, ali do Kučeva jedva stići. Rode su došle i poneki povratnik iz Italije, Austrije, Namačke, Švajcarske. O željama da se udahne bolji život, u ovom izdanju Znanja imanja govore osnivači zadruge za organsku proizvodnju "Soare" što znači sunce:

Siniša Maranović - zašto se vratio iz Italije i proizvodi bioliški vredne proizvode.

Novica Jocić - kako je iz Švajcarske doveo Mariju Portugalku i troje dece na Homolje - da grade život u skladu sa prirodom.

Danijel i Jelena Jovanović detinjstvo i mladost proveli su u Austriji, žele da njihova deca rastu uz roditelje u Mustapiću.

Varadinka Kić - kako je od njene ideje da mužu kupi kazan - nastala destilerija - ozbiljan posao za sina, koji je još u Švajcarskoj.

Dragan Milić - nije nigde odlazio - samo voli, poštuje i promoviše svoj kraj.

broj komentara 0 pošalji komentar
Znanje imanje Znanje imanje

Autor:
Jasmina Nikitović Stojičić

Hrana je naša potreba i zadovoljstvo, a kako da postane dobar biznis? Da li je u poljoprivredi izvozna šansa Srbije i koliko je prepoznajemo? [ detaljnije ]