Dramski utorak: Svirač

Klasici TV režije - Dejan Baja Ćorković

Peti i poslednji naslov "Dramskog ponedeljka" u aprilu, u okviru ciklusa koji smo naslovili "Klasici TV režije - Dejan Baja Ćorković", biće televizijski film "Svirač". Film je snimljen 1998. godine, a emitujemo ga 29. aprila 2019. godine. Svirač Svirač

Prema pripoveci Milovana Glišića "Svirač", koja odslikava prilike u Srbiji krajem 19. veka, Jovan Radulović napisao je dramatizaciju prema kojoj je Dejan Baja Ćorković režirao istoimeni TV film.

Radnja se odvija na selu gde gazda Milun pokušava da iskoristi slugu Sreju i njegovo znanje "da lepo svira na ćemane" što se dobro plaća i da sa njim sačini ugovor na Srejinu štetu a sve to pomoću seoskih prevaranata, svojih vernih "kalauza" kako ih on naziva.

Svirač Svirač

Gazda Milun računa da ga njegovo bogatstvo štiti i pred sudom kako je u to vreme uglavnom bilo, ali tako ne misli Strahinja mladi pisar kod tamošnjeg kapetana.

Uloge tumače: Boris Pingović, Marko Nikolić, Nikola Simić, Dubravko Jovanović, Dragomir Čumić, Mirko Vlahović, Nela Mihajlović, Dragan Maksimović, Dragan Petrović i drugi

Svirač Svirač

Urednik ciklusa: Marko Novaković
Reditelj: Dejan Baja Ćorković
Scenarista: Jovan Radulović (prema prozi Milovana Glišića)
Direktor fotografije: Života Neimarević
Scenograf: Jasna Dragović
Kostimograf: Dušan Jovanović

broj komentara 0 pošalji komentar