Ovo je Srbija

Na Veliki petak naša ekipa iz Zrenjanina posetila je porodicu iz Ostojićeva gde su u toku pripreme za proslavu Uskrsa po Gregorijanskom kalendaru.

Posle otkupa svinja za robne rezerve cena tovljenika u Mačvi porasla je za 50 dinara po kilogramu. Stočari očekuju dalji rast cena zbog najavljenog izvoza junećeg meseca u Ujedinjene Arapske Emirate. Više u priči kolege Nenada Tomaševića iz Šapca.

Učenici Srednje poljoprivredne škole "Sveti Trifun" u Aleksandrovcu ugostili su vršnjake iz srednje Vinogradarsko vinarske škole iz Kavadaraca u Makedoniji. Rade zajedno na oglednom dobru škole, u podrumu, obilaze vinarije i posećuju kulturna dobra Župe.

Muzej voštanih figura u Jagodini, jedini u Srbiji, bogatiji je za dve voštane figure egipatskih državnika Gamala Abdela Nasera i Abdela Fataha al Sisi, koji je predsednik Egipta od 2014. godine. Kroz Muzej nas vodi kolega Radovan Jovanović.

Priče iz Srbije dostupne su na digitalnoj platformi RTS Planeta 

Pratite nas na Jutjub kanalu Fejsbuku

Urednici emisije: Dragana Živojnović, Ivana Miljković

Voditeljka: Dragana Anastasijević

Odgovorna urednica Redakcije Dopisništva: Gordana Jakovljević 

 

 

broj komentara 0 pošalji komentar
Ovo je Srbija Ovo je Srbija

Autor:
RTS

Sveobuhvatna slika svakodnevice u Srbiji, iz gradova i najudaljenijih mesta, o budućnosti kojoj stremimo i prošlosti koja nas uči, kroz reportaže i direktna uključenja sa terena. [ detaljnije ]