Kulturni dnevnik

Povodom novog romana "Adresa", gost Kulturnog dnevnika je dvostruki dobitnik Ninove nagrade Dragan Velikić.

Trijenale proširenih medija "Rekonekcija" otvoreno je u Umetničkom paviljonu "Cvijeta Zuzorić".

Pijanista Kemal Gekić izveo je u Kolarčevoj zadužbini za njega napisano delo "Gernika", američkog kompozitora Frederika Kaufmana.

U Muzeju afričke umetnosti otvorena je izložba fotografija "Poetika svakodnevice: instagramiranje života u istočnoj Africi".

U Rektoratu Univerziteta umetnosti u Beogradu izveden je performans nastao u okviru projekta "Tesla", u saradnji između Konzervatorijuma "Đuzepe Tartini" u Trstu, Akademije lepih umetnosti u Veneciji i beogradskog Fakulteta primenjenih umetnosti.

Na Fakultetu za komunikaciju i medije, u toku je međunarodna konferencija o (post)digitalnim komunikacijama, medijima, tržištu, poverenju i stvaralaštvu.

Dodeljene su nagrade Grada Beograda, kao i Zlatne značke Kulturno prosvetne zajednice Srbije.

U Smederevu počinje 36. Pozorišni festival "Nušićevi dani", a u gradovima Istre u toku je 11. Festival srpske kulture.

Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, posle Dnevnika u 23, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti, kulture, ali i pop-kulture, dizajna, novih tehnologija. Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednik Marija Miljevć Rajšić
Montažer Branislav Popović
Realizator Maja Mandić

broj komentara 0 pošalji komentar