Ovo je Srbija

U novoj školskoj godini - pilot projekat Ministarstva prosvete: u 240 škola samo prepodnevna smena. Šta o tome kažu nadležni, a šta misle roditelji, nastavnici i školski psiholozi u izveštaju naših kolega iz Pirota i Niša.

Na Dan zaštite prirode, istražujemo koliko se ulaže u očuvanje prirodnih dobara i kakve su mogućnosti za proizvodnju i prihodovanje u zaštićenim područjima.

Više od polovine obradivog zemljišta u opštini Knić koristi se za uzgajanje povrća, a veliki broj poljoprivrednika zainteresovan je i za kooperativnu proizvodnju. Samo od kornišona, uz dobro organizovanu proizvodnju na 10 ari, mogu da zarade 2 do 3 hiljade evra.

Specijalne olimpijske igre u Ujedinjenim Arapskim Emiratima okupile su sedam hiljada učesnika iz 190 zemalja. Naši takmičari vratili su se sa 19 medalja. Šest je pripalo Kruševljanima - članovima Sportskog kluba za decu i omladinu sa smetnjama „Palestra”.

Priče iz Srbije dostupne su na digitalnoj platformi RTS Planeta 

Pratite nas na Jutjub kanalu Fejsbuku

Urednici emisije: Dragana Živojnović, Gordana Petrović

Voditeljka: Zorana Koršoš Nikolić

Odgovorna urednica Redakcije Dopisništva: Gordana Jakovljević  

 

 

 

broj komentara 0 pošalji komentar
Ovo je Srbija Ovo je Srbija

Autor:
RTS

Sveobuhvatna slika svakodnevice u Srbiji, iz gradova i najudaljenijih mesta, o budućnosti kojoj stremimo i prošlosti koja nas uči, kroz reportaže i direktna uključenja sa terena. [ detaljnije ]