Ovo je Srbija

Porodica Ljubisavljev iz Banatskog Brestovca proizvodi rasad povrća u dvadeset plastenika. O uslovima i isplativosti posla sa njima je razgovarala Danica Jovanović.

U Tehničkoj školi u Vlasotincu sprovode se programi u skladu sa potrebama privrede, uvode nova zanimanja i imaju ugovore sa nekoliko preduzeća gde đaci obavljaju praksu, a većina posle školovanja dobija i posao. Svoja iskustva u dualnom obrazovanju prenose direktorima trideset škola.

Za vreme akademske godine, Blace udvostruči broj stanovnika. Akademiju strukovnih studija u Blacu pohađa oko pet hiljada studenata, koji u ovu najmanju topličku opštinu dolaze iz svih krajeva Srbije, Crne Gore i Makedonije.

Crkva Sv. Varvare ili Reljina gradina je trideseti lokalitet novopazarskog kraja sa statusom spomenika kulture. Koliko se zna o njima, u priči Dušana Jemuovića.

Članovi planinarskog društva "Železničar" u Kraljevu na izložbi fotografija sa planinarskih pohoda i penjanja na planine širom Srbije, a posebno u okolini Kraljeva.

Priče iz Srbije dostupne su na digitalnoj platformi RTS Planeta 

Pratite nas na Jutjub kanalu Fejsbuku

Urednici emisije: Ljiljana Ivanović i Gordana Petrović

Voditeljka: Dragana Anastasijević

Odgovorna urednica Redakcije Dopisništva: Gordana Jakovljević  

 

broj komentara 0 pošalji komentar
Ovo je Srbija Ovo je Srbija

Autor:
RTS

Sveobuhvatna slika svakodnevice u Srbiji, iz gradova i najudaljenijih mesta, o budućnosti kojoj stremimo i prošlosti koja nas uči, kroz reportaže i direktna uključenja sa terena. [ detaljnije ]