Kralj Petar I

Šesta epizoda: Iako Austrougari imaju više ljudstva i naoružanja, srpska vojska ima nešto mnogo značajnije - iskustvo iz dva balkanska rata. Ovo će biti od velike važnosti tokom Cerske bitke, prve u nizu koji Srbiju čeka. Šestu epizodu serije "Kralj Petar I" pogledajte 14. aprila u 20 časova na Prvom programu RTS-a.

Uoči Cerske bitke, srpski vojnici u jedinici podnarednika Živote Radojčića raspoređuju se na vojne funkcije. Marinko Spasojević iz sela Slovac, iako bez vojnog iskustva, dobija svoja zaduženja, ne sluteći da će uskoro morati da se suoči sa pravim licem rata. Serija Serija "Kralj Petar I", Ivan Vujić u ulozi dečaka Marinka

Bežeći od Austrougara koji su mu ubili roditelje, dečak Momčilo završava na bojnom polju, spreman da ih osveti. I dok na planinama vojska raspoređuje topove, pešadijci čekaju na znak regenta Aleksandra i generala Stepe Stepanovića, koji će usmeriti tok ove čuvene bitke. Tokom bitke na Ceru ukrstiće se putevi, ne samo austrougarske i srpske vojske, već i životni putevi Momčila, Marinka i Đorđa Karađorđevića.

Serija Serija "Kralj Petar I", Ljubiša Savanović u ulozi Apisa

Šesta epizoda serije "Kralj Petar I" emituje se u nedelju 14. aprila u 20 časova na Prvom programu RTS-a. Reprizu možete pogledati naredne nedelje, 21. aprila u 16 časova.

Serija Serija "Kralj Petar I", Marko Todorović u ulozi Đorđa Karađorđevića

Urednik serije: Dunja Petrović
Reditelj: Petar Ristovski
Scenaristi: Vladimir Ćosić, Milovan Vitezović, Petar Ristovski
Igraju: Lazar Ristovski, Marko Baćović, Ljubiša Savanović, Aleksandar Vučković, Marko Todorović, Tihomir Arsić, Milan Kolak, Danica Ristovski, Ivan Vujić, Tanasije Uzunović, Branko Jerinić, Svetozar Cvetković, Miodrag Krivokapić, Nebojša Milovanović, Radovan Vujović i mnogi drugi
Direktor fotografije: Dušan Joksimović
Kompozitor: Miodrag Cicović
Scenograf: Aljoša Spajić
Kostimograf: Boris Čakširan
Montažeri: Lazar Predojev, Milena Predić
Produkcija: Radio-televizija Srbije
Izvršna produkcija: "Zilion film" - Lazar Ristovski

Serija Serija "Kralj Petar I", Radovan Vujović u ulozi podnarednika Živote Radojčića
broj komentara 0 pošalji komentar